Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Risgrynsgröt med saffran
Risgrynsgröt med saffran
20 min
Förrätt
Efterrätt
•
Se kommentarer
En populär rätt under ramadan som kan serveras som för- eller efterrätt. Ofta bryter man fastan med denna rätt.
Andra liknande recept
1 tim
Plommonmarmelad
(48)
60+ min
Overnight oats
(252)
Budget
10 min
Havregrynsgröt
(671)
Mannagrynsgröt
(131)
Budget
50 min
Äppelmos
(7)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Rör ihop saffran och vatten och låt det dra en stund.
Blanda gröt och saffranslösningen i en kastrull och värm under omrörning.
Servera med hackade pistagenötter eller kanel.
Klart!
Tips:
När man löser saffran i hett vatten blir smaken kraftigare.
Ingredienser
Färdig risgrynsgröt
500 g
Saffran à 0,5 g
½ pkt
Hett vatten
1 msk
Pistagenötter
Malen kanel
Andra liknande recept
1 tim
Plommonmarmelad
(48)
60+ min
Overnight oats
(252)
Budget
10 min
Havregrynsgröt
(671)
Mannagrynsgröt
(131)
Budget
50 min
Äppelmos
(7)
Budget
1 tim
Ålandspannkaka
(149)
Budget
1 tim
Risgrynsgröt
(664)
Budget
25 min
Baked oats
(37)
15 min
Mannagrynsgröt med blåbär och kardemumma
(64)
30 min
Mannagrynsgröt med passion
(39)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum