Risgrynsgröt med saffran

Risgrynsgröt med saffran

Betyg

(6 st)

En populär rätt under ramadan som kan serveras som för- eller efterrätt. Ofta bryter man fastan med denna rätt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g färdig risgrynsgröt
  • ½ pkt saffran à 0,5 g
  • 1 msk hett vatten
  • pistagenötter
  • malen kanel

Gör så här:

Gör så här:

Rör ihop saffran och vatten och låt det dra en stund. Blanda gröt och saffranslösningen i en kastrull och värm under omrörning. Servera med hackade pistagenötter eller kanel.

Tips:

När man löser saffran i hett vatten blir smaken kraftigare.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem