Arabisk pannacotta med granatäpple - Recept | Arla
Arabisk pannacotta med granatäpple

Arabisk pannacotta med granatäpple

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

60+ min

En spännande och härligt krämig arabisk pannacotta där du i princip bara behöver vispa ihop ingredienserna, hälla upp i formar och sedan ställa i kylen. Rosenvatten sätter smaken och granatäpplekärnor gör dessa portionsefterrätter magiskt vackra att servera.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

  1. Blanda puck creamy white, 7 dl mjölk och socker i en kastrull. Vispa ihop majsstärkelse med resten av mjölken och rör ner.
  2. Koka upp under omrörning tills krämen tjocknat. Ta från värmen och rör ner rosenvatten.
  3. Häll upp i portionsskålar och låt stå i kyl 3-4 tim. Strö över granatäppelkärnor och pistagenötter vid servering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 260 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa: