Pytt i panna med curry och kikärter

50 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Pytt i panna med curry och kikärter

Vegetarisk pytt i panna kryddad med curry är perfekt ihop med den friska äppelmyntayoghurten. Ett stekt ägg passar bra som proteinkälla i pytt i pannan.

Ingredienser

Potatis
500 g
Gul lök
1
Röd paprika
1
Zucchini
ca 250 g
Broccolibuketter
250 g
1 msk
Curry
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
Kikärter
400 g
Saltrostade cashewnötter
1 dl

Äppelmyntayoghurt:

Rött äpple
1
Vitlöksklyfta
1
Färsk mynta
1 kruka
2 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Börja med att kärna ur och riva äpplet grovt. Skala och riv vitlöksklyftan fint. Smaka av med salt och peppar.
  • Skala och tärna potatis och lök. Dela och kärna ur paprikan, skär den och zucchini i tärningar.
  • Stek potatisen i smör-&rapsolja i en stor stekpanna på medelvärme tills den blir nätt och jämt mjuk.
  • Tillsätt lök och broccoli och stek ytterligare ca 5 min. Höj värmen och vänd ner zucchini och paprika.
  • Stek ca 5 min till. Smaksätt med curry, salt och peppar.
  • Häll av och skölj kikärterna. Tillsätt dem och låt allt bli varmt.
  • Hacka nötterna grovt och strö över.
  • Garnera pytten med resten av myntan och servera tillsammans med äppelmyntayoghurt.
Lägg till recept till tillagad

Om du vill att det ska gå riktigt snabbt kan du använda en fryst färdig potatis- och grönsaksblandning.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

425 kcal

Energifördelning: per portion exklusive tillbehör
Protein: 16 g
Fett: 17 g
Kolhydrater: 51 g
https://www.arla.se/recept/pytt-i-panna-med-curry-och-kikarter/