Pytt i panna med curry och kikärter

Pytt i panna med curry och kikärter

Betyg

(57 st)

Vegetarisk pytt i panna kryddad med curry är perfekt ihop med den friska äppelmyntayoghurten. Ett stekt ägg passar bra som proteinkälla i pytt i pannan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • ca 250 g zucchini
  • 250 g broccolibuketter
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 400 g kikärter
  • 1 dl saltrostade cashewnötter

Äppelmyntayoghurt:

Gör så här:

Gör så här:

Börja med att kärna ur och riva äpplet grovt. Skala och riv vitlöksklyftan fint. Hacka hälften av myntan och blanda med äpple, vitlök och yoghurt. Smaka av med salt och peppar. Skala och tärna potatis och lök. Dela och kärna ur paprikan, skär den och zucchini i tärningar. Stek potatisen i smör-&rapsolja i en stor stekpanna på medelvärme tills den blir nätt och jämt mjuk. Tillsätt lök och broccoli och stek ytterligare ca 5 min. Höj värmen och vänd ner zucchini och paprika. Stek ca 5 min till. Smaksätt med curry, salt och peppar. Häll av och skölj kikärterna. Tillsätt dem och låt allt bli varmt. Hacka nötterna grovt och strö över. Garnera pytten med resten av myntan och servera tillsammans med äppelmyntayoghurt.

Tips:

Om du vill att det ska gå riktigt snabbt kan du använda en fryst färdig potatis- och grönsaksblandning.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 425 kcal
  • Protein: 16 g
  • Kolhydrater: 51 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem