Pytt i panna med curry och kikärter

Pytt i panna med curry och kikärter

50 min Huvudrätt
Vegetarisk pytt i panna kryddad med curry är perfekt ihop med den friska äppelmyntayoghurten. Ett stekt ägg passar bra som proteinkälla i pytt i pannan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med att kärna ur och riva äpplet grovt. Skala och riv vitlöksklyftan fint. Smaka av med salt och peppar.
  • Skala och tärna potatis och lök. Dela och kärna ur paprikan, skär den och zucchini i tärningar.
  • Stek potatisen i smör-&rapsolja i en stor stekpanna på medelvärme tills den blir nätt och jämt mjuk.
  • Tillsätt lök och broccoli och stek ytterligare ca 5 min. Höj värmen och vänd ner zucchini och paprika.
  • Stek ca 5 min till. Smaksätt med curry, salt och peppar.
  • Häll av och skölj kikärterna. Tillsätt dem och låt allt bli varmt.
  • Hacka nötterna grovt och strö över.
  • Garnera pytten med resten av myntan och servera tillsammans med äppelmyntayoghurt.
Klart!
Tips:

Om du vill att det ska gå riktigt snabbt kan du använda en fryst färdig potatis- och grönsaksblandning.

Energi:

425 kcal

Protein: 16 g
Kolhydrater: 51 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Potatis
500 g
Gul lök
1
Röd paprika
1
Zucchini
ca 250 g
Broccolibuketter
250 g
1 msk
Curry
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
Kikärter
400 g
Saltrostade cashewnötter
1 dl
Äppelmyntayoghurt:
Rött äpple
1
Vitlöksklyfta
1
Färsk mynta
1 kruka
2 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm