Indisk grönsakspytt

30 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Indisk grönsakspytt

Kryddmixen med nejlikor och ingefära sprider en härlig doft.

Visa den {klassiska} varianten

Ingredienser

Potatisar
6
Morötter
2
Blomkålshuvud
½
Garam masala
1 tsk
Malen gurkmeja
½ tsk
2 msk
Salt
1 tsk
Hackad färsk koriander
2 msk

Sås:

2 dl
Vitlöksklyfta
1
Hackad färsk mynta eller 1 tsk torkad
2 tsk

Gör så här

  • Skala potatis och morötter och skär dem i lite större tärningar. Dela blomkålen i små buketter.
  • Fräs garam masala och gurkmeja i smör i en stor stekpanna. Lägg ner grönsakerna, salta och stek ca 15 min. Strö över koriander.
  • Smaksätt yoghurten med vitlök och mynta.
  • Servera med såsen och bröd.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl bröd

Energi:

405 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 12 g
Kolhydrater: 58 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/indisk-gronsakspytt/