Krämig svamppytt

Krämig svamppytt

30 min
Huvudrätt
Svamp, rotsaker och grönsaker tillsammans i en krämig pytt. Lättlagad vardagsrätt som värmer gott i magen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kramig-svamppytt/

Gör så här

  • Skär svampen i bitar. Grovhacka löken, även det gröna.
  • Skala potatis och morötter och skär dem i tärningar.
  • Stek först potatis och morötter knappt mjuka i smör i en stor stekpanna, ca 10 min. Stek svamp och lök i smör i en annan panna.
  • Blanda lök och svamp med rotfrukterna. Tillsätt grädden och låt allt koka några min.
  • Smaksätt med salt, peppar, persilja och ev. madiera eller sherry.
  • Servera med bröd och sallad.
Klart!

Madeira kan bytas ut mot sherry. Grönsaker, potatis och svamp kan stekas i förväg.

Ingredienser

Blandad färsk svamp
300 g
Färska lökar
2
Potatisar
6
Morötter
2
2 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Hackad färsk persilja
1 dl
Madeira
ev 1 msk