Gräddstuvad pyttipanna

Gräddstuvad pyttipanna

25 min Huvudrätt Lunch
Gräddstuvad pyttipanna är den perfekta maträtten att slänga ihop när tiden är knapp och du hittar lite fina matrester i kylen. Med en krämig bas gjord på syrad grädde och dijonsenap tar du dessutom denna vardagsklassiker till en ny nivå! Självklart ska du i första hand ta det matrester du har hemma, det är det allra bästa med pyttipanna! Servera din gräddstuvade pyttipanna med stekt ägg och inlagda rödbetor.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/graddstuvad-pyttipanna/

Gör så här

  • Tvätta och skär potatis och morot i jämnstora kuber, ca 1 x 1 cm. Skala och hacka löken. Skär korven i bitar.
  • Hetta upp en rymlig stekpanna med smör- & rapsolja. Stek potatisen på medelvärme ca 10 min.
  • Tillsätt lök, morot och korv. Stek i ytterligare 10 min.
  • Vispa ihop syrad grädde och dijonsenap. Rör ner i pytten. Koka ihop på medelvärme ca 5 min. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Stekt ägg:
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en stekpanna. Knäck ner äggen och stek ca 3 min.
  • Servera gräddstuvad pyttipanna med stekt ägg och inlagda rödbetor. Toppa med färska örter.
Klart!

Ingredienser

Potatis
400 g
Morot
200 g
Gul lök
1
Korv
400 g
2 msk
3 dl
Dijonsenap
2 msk
Salt och svartpeppar
Stekt ägg:
Ägg
4
1 msk
Till servering:
Inlagda rödbetor
Körvel eller färsk persilja
1 kruka