Boeuf Lyonnaise

Boeuf Lyonnaise

Betyg

(16 st)

En lyxig pytt i panna på franskt vis, med stora bitar av kött, råstekt potatis och lök. Till pytt i panna kan du ta det kött du har till hands, kanske rester från kvällen innan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 gula lökar
  • 600 g potatis
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja oliv Smör- & rapsolja oliv
  • 400 g stekt eller kokt kött t ex rostbiff, kokt rimmad oxbringa, julskinka
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk worcestersås
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • ½ dl hackad färsk persilja

Gör så här:

Gör så här:

Skala löken och skär den i klyftor. Tvätta potatisen noga och skär den i skivor. Stek potatisen i smör-&rapsolja på medelvärme tills den är mjuk, stek sedan löken mjuk. Skär köttet i tärningar och blanda med potatis och lök i stekpannan. Smaka av med vinäger, worcestersås, salt och svartpeppar. Strö över persilja och servera med dijonsenap. Har man kokt potatis börjar man med att steka löken, sedan potatisen. Efter det fortsätter man enligt receptets beskrivning.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 510 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 27 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem