Boeuf Lyonnaise

Boeuf Lyonnaise

30 min Huvudrätt
En lyxig pytt i panna på franskt vis, med stora bitar av kött, råstekt potatis och lök. Till pytt i panna kan du ta det kött du har till hands, kanske rester från kvällen innan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och skär löken i klyftor.
  • Tvätta potatisen noga och skär den i skivor.
  • Stek potatisen i smör-&rapsolja på medelvärme tills den är mjuk, stek sedan löken mjuk.
  • Skär köttet i tärningar och blanda med potatis och lök i stekpannan.
  • Smaka av med vinäger, worcestersås, salt och svartpeppar. Strö över persilja och servera med dijonsenap.
  • Har man kokt potatis börjar man med att steka löken, sedan potatisen.
Klart!
Tips:

Efter det fortsätter man enligt receptets beskrivning.

Energi:

510 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Gula lökar
2
Potatis
600 g
2 msk
Rostbiff, kokt rimmad oxbringa eller julskinka
400 g
Rödvinsvinäger
1 msk
Worcestershiresås
1 tsk
Salt
1 tsk
Grovmalen svartpeppar
½ tsk
Hackad färsk persilja
½ dl