Pytt i panna
Huvudrätt
Kvällsmat
Lunch
Matlåda
Middag
•
&format=webp)
Grundrecept på pytt i panna - en svensk klassiker som kan varieras på många sätt. Pytt i panna brukar oftast serveras med skivade inlagda rödbetor och stekt ägg.
Ingredienser
Gula lökar
|
2 |
---|---|
Kokta, skalade potatisar
|
6 |
Kokt eller stekt benfritt nötkött, tärnat
|
ca 300 g |
Korv t ex falukorv
|
ca 200 g |
3 msk | |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Hackad färsk persilja
|
½ dl |
Till servering:
Skivade inlagda rödbetor
|
|
---|---|
Stekt ägg
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Nötköttet kan även bytas ut mot fläskkött.
Näringsvärden, per port
Energi:
394 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,8 g |
Protein: | 22,2 % | 21,5 g |
Fett: | 57,7 % | 25,7 g |
Kolhydrater: | 20,1 % | 19,5 g |

