Purjolöksglaserad färskpotatis med forellrom
40 min
•
Arbetstid: 40 min
Förrätt
Tillbehör
•
En underbar för- eller mellanrätt där smöret får agera hjälten. Här samsas olika texturer med sötma från purjon och sälta från rommen på en och samma tallrik. För ett vegetarisk alternativ, byt forellrom mot tångkaviar.
Ingredienser
|
Purjolök, ca 400 g
|
1 |
|---|---|
|
Olja
|
2 dl |
|
Färskpotatis
|
500 g |
| 125 g | |
|
Vitvinsvinäger
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Färsk gräslök, hackad
|
2 msk |
|
Forellrom
|
4 msk |
|
Potatischips, saltade
|
16 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
787 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,9 g |
| Protein: | 3,4 % | 6,6 g |
| Fett: | 84,3 % | 75 g |
| Kolhydrater: | 12,3 % | 23,9 g |