Purjolöksglaserad färskpotatis med forellrom
40 min
Förrätt
•
&format=webp)
En underbar för- eller mellanrätt där smöret får agera hjälten. Här samsas olika texturer med sötma från purjon och sälta från rommen på en och samma tallrik. För ett vegetarisk alternativ, byt forellrom mot tångkaviar.
Ingredienser
Purjolök, ca 400 g
|
1 |
---|---|
Olja
|
2 dl |
Färskpotatis
|
500 g |
125 g | |
Vitvinsvinäger
|
1 tsk |
Salt
|
1 krm |
Färsk gräslök, hackad
|
2 msk |
Forellrom
|
4 msk |
Potatischips, saltade
|
16 |
Gör så här
Näringsvärden, per port inkl lite purjolöksolja (i msk per port)
Energi:
480 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 6 g |
Kolhydrater: | 24 g |
Fett: | 39 g |

