Klassisk sommarkyckling

Klassisk sommarkyckling

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(677 st)

Mormors kyckling med riktig gräddsås och krispigt bacon på toppen. Underbart gott med kokt potatis.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 750 g potatis, gärna färskpotatis

Gör så här

Gör så här

Börja med att tvätta och koka potatisen.

  1. Börja med att koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Blanda grädde, smulad buljongtärning, senap, vitlök och gräslök i en vid panna.
  3. Lägg i kycklingen och låt koka under lock ca 10 min.
  4. Skär gurkan i skivor och halvera dem. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det rinna av.
  5. Rör ner gurkan i såsen vid servering och strö över baconet. Servera med potatisen.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 545 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 32 g

Skriv ut

Källa: