Klassisk sommarkyckling

Klassisk sommarkyckling

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(333 st)

Mormors kyckling med riktig gräddsås och krispigt bacon på toppen. Underbart gott med kokt potatis.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 750 g potatis, gärna färskpotatis

Gör så här:

Gör så här:

Börja med att tvätta och koka potatisen.

Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Blanda grädde, smulad buljongtärning, senap, vitlök och gräslök i en vid panna. Lägg i kycklingen. Låt den koka under lock ca 10 min. Skär gurkan i skivor och halvera dem. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det rinna av. Rör ner gurkan i såsen vid servering och strö över baconet. Servera med potatisen.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 545 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 32 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem