Pumpasoppa
30 min
•
Arbetstid: 20 min
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•
Gör pumpasoppa och njut av den underbara smakkombinationen pumpa och lime. En härligt krämig och fräsch soppa med bland annat créme fraiche och sambal oelek - passar utmärkt till lunchen, halloween eller som förrätt. Enkel att göra och uppskattad att bjuda på. Servera pumpasoppan med en god smörgås.
Ingredienser
|
Pumpa
|
1⅕ kg |
|---|---|
|
Gula lökar
|
2 |
|
Vitlöksklyftor
|
4 |
| 1 msk | |
| 12 dl | |
|
Grönsaksbuljong
|
4 tärningar |
| 4 dl | |
|
Lime, rivet skal och saft
|
2 |
|
Sambal oelek
|
2 tsk |
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
300 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,1 g |
| Protein: | 16 % | 11,8 g |
| Fett: | 50,1 % | 17 g |
| Kolhydrater: | 33,9 % | 25 g |