Pulled Beef

Pulled Beef

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(548 st)

60+ min

Pulled beef på högrev - ett ljuvligt långkok i gjutjärnsgryta. Servera gärna med en klassisk coleslaw och lite extra chilisås på sidan för de som vill ha.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg högrev
  • 1 gul lök
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl tomatketchup
  • 1 msk chipotlepasta
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk malen malen spiskummin
  • pressad saft av 1 citron
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg köttet i en gjutjärnsgryta
  2. Skala löken och skär i skivor. Blanda ketchup, chipotlepasta, farinsocker, spiskummin och citronsaft, bred det på köttet. Lägg lök och vitlök runt om.
  3. Täck med lock och tillaga i mitten av ugnen ca 4 tim.
  4. Dra isär köttet med en gaffel och blanda allt i grytan. Servera med t ex coleslaw och tomater.

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

  • Energi: 360 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa: