Pulled pork med het sås och syrad rödlök

Pulled pork med het sås och syrad rödlök

60+ min Huvudrätt
Chipotle ger rökighet och hetta till denna pulled pork. Servera på surdegbröd och toppa med härligt sötsyrig rödlök.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Lägg köttet i en gryta. Skala och finhacka vitlöken och blanda med övriga ingredienser förutom löken. Häll blandningen över köttet.
  • Skala och klyfta löken, lägg den runtom köttet. Täck grytan med bakplåtspapper och tillaga i mitten av ugnen ca 4 tim.
  • Skala och skiva rödlöken tunt, häll ättiksprit och socker på rödlöken, täck med plastfolie och ställ kallt.
  • Dra isär köttet med en gaffel.
  • Servera med syrad rödlök och t ex skivad tomat, gräddfil och smörstekt bröd.
Klart!
Energi:

330 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Benfri fläskkarré
700 g
Vitlöksklyftor
2
Tomatpuré
1 dl
Chipotlepasta
3 msk
Ljust muscovadosocker
1 msk
Malen koriander
½ tsk
Malen spiskummin
½ tsk
Konjak
1 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Gul lök
1
Syrad rödlök:
Rödlökar
2
Ättiksprit 12%
½ dl
Strösocker
½ dl