Pulled pork med het sås och syrad rödlök

Pulled pork med het sås och syrad rödlök

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(13 st)

Chipotle ger rökighet och hetta till denna pulled pork. Servera på surdegbröd och toppa med härligt sötsyrig rödlök.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 700 g benfri fläskkarré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl tomatpuré
  • 3 msk chipotlepasta
  • 1 msk ljust muscovadosocker
  • ½ tsk malen koriander
  • ½ tsk malen spiskummin
  • 1 msk konjak
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 gul lök

Syrad rödlök:

  • 2 rödlökar
  • ½ dl ättiksprit 12%
  • ½ dl strösocker

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Lägg köttet i en gryta. Skala och finhacka vitlöken och blanda med övriga ingredienser förutom löken. Häll blandningen över köttet. Skala och klyfta löken, lägg den runtom köttet. Täck grytan med bakplåtspapper och tillaga i mitten av ugnen ca 4 tim. Skala och skiva rödlöken tunt, häll ättiksprit och socker på rödlöken, täck med plastfolie och ställ kallt. Dra isär köttet med en gaffel. Servera med syrad rödlök och t ex skivad tomat, gräddfil och smörstekt bröd.

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

  • Energi: 330 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem