Pulled pork med het sås och syrad rödlök

Pulled pork med het sås och syrad rödlök

60+ min Huvudrätt
Chipotle ger rökighet och hetta till denna pulled pork. Servera på surdegbröd och toppa med härligt sötsyrig rödlök.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pulled-pork-med-het-sas-i-brod/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Lägg köttet i en gryta. Skala och finhacka vitlöken och blanda med övriga ingredienser förutom löken. Häll blandningen över köttet.
  • Skala och klyfta löken, lägg den runtom köttet. Täck grytan med bakplåtspapper och tillaga i mitten av ugnen ca 4 tim.
  • Skala och skiva rödlöken tunt, häll ättiksprit och socker på rödlöken, täck med plastfolie och ställ kallt.
  • Dra isär köttet med en gaffel.
  • Servera med syrad rödlök och t ex skivad tomat, gräddfil och smörstekt bröd.
Klart!
Energi:

330 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Benfri fläskkarré
700 g
Vitlöksklyftor
2
Tomatpuré
1 dl
Chipotlepasta
3 msk
Ljust muscovadosocker
1 msk
Malen koriander
½ tsk
Malen spiskummin
½ tsk
Konjak
1 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Gul lök
1
Syrad rödlök:
Rödlökar
2
Ättiksprit 12%
½ dl
Strösocker
½ dl