Pulled pork med het sås och syrad rödlök

Pulled pork med het sås och syrad rödlök

Betyg

(13 st)

Chipotle ger rökighet och hetta till denna pulled pork. Servera på surdegbröd och toppa med härligt sötsyrig rödlök.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 700 g benfri fläskkarré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl tomatpuré
  • 3 msk chipotlepasta
  • 1 msk ljust muscovadosocker
  • ½ tsk malen koriander
  • ½ tsk malen spiskummin
  • 1 msk konjak
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 gul lök

Syrad rödlök:

  • 2 rödlökar
  • ½ dl ättiksprit 12%
  • ½ dl strösocker

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Lägg köttet i en gryta. Skala och finhacka vitlöken och blanda med övriga ingredienser förutom löken. Häll blandningen över köttet. Skala och klyfta löken, lägg den runtom köttet. Täck grytan med bakplåtspapper och tillaga i mitten av ugnen ca 4 tim. Skala och skiva rödlöken tunt, häll ättiksprit och socker på rödlöken, täck med plastfolie och ställ kallt. Dra isär köttet med en gaffel. Servera med syrad rödlök och t ex skivad tomat, gräddfil och smörstekt bröd.

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

  • Energi: 330 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem