Pulled pork i tryckkokare

Pulled pork i tryckkokare

Betyg

(85 st)

Att göra pulled pork i tryckkokare halverar tillagningstiden. Servera köttet som en gryta med ris eller potatis, eller med en fräsch sallad och andra goda tillbehör.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg fläskkarré
  • 2 tsk malen malen koriander
  • 1 msk starkt paprikapulver
  • 1 msk malen spiskummin
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk salt
  • 1 msk rårörsocker
  • 2 stora gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ färsk chili
  • 33 cl ljus öl
  • pressad saft av 1 lime

Gör så här:

Gör så här:

Lägg köttet i tryckkokaren. Rör ihop kryddorna med salt och socker. Skala och hacka lök och vit-lök. Kärna ur och strimla chilin. Blanda alla ingredienser utom lime och lägg på och runt köttet. Följ tryckkokarens instruktioner och koka kraftigt i 2 tim. Ta upp köttet och dra isär det med en gaffel. Mixa ev buljongen i grytan med stavmixer, lägg köttet i såsen, blanda och smaka av med lime, salt och peppar. Servera antingen med bröd, coleslaw, sallad och tomater eller som en klassisk gryta med pressad potatis.

Tips:

Sätt ugnen på 150°. Lägg köttet i en ugnssäker form. Skala och hacka lök och vitlök. Blanda ketchupen med alla kryddor och gnid in köttet med det. Strö över löken. Häll ½ dl vatten i for-men. Täck med lock eller aluminiumfolie. Tillaga i mitten av ugnen ca 4 tim. Dra isär köttet med en gaffel och blanda med såsen. Skala och skär löken i ringar. Lägg kött på bröden och servera med och övriga tillbehör.

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

  • Energi: 365 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 16 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem