Pulled pork i tryckkokare

Pulled pork i tryckkokare

60+ min Huvudrätt
Att göra pulled pork i tryckkokare halverar tillagningstiden. Servera köttet som en gryta med ris eller potatis, eller med en fräsch sallad och andra goda tillbehör.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Lägg köttet i tryckkokaren.
  • Rör ihop kryddorna med salt och socker.
  • Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla chilin. Blanda alla ingredienser utom lime och lägg på och runt köttet.
  • Följ tryckkokarens instruktioner och koka kraftigt i 2 tim.
  • Ta upp köttet och dra isär det med en gaffel.
  • Mixa ev buljongen i grytan med stavmixer, lägg köttet i såsen, blanda och smaka av med lime, salt och peppar.
  • Servera antingen med bröd, coleslaw, sallad och tomater eller som en klassisk gryta med pressad potatis.
Klart!
Tips:

Sätt ugnen på 150°. Lägg köttet i en ugnssäker form. Skala och hacka lök och vitlök. Blanda ketchupen med alla kryddor och gnid in köttet med det. Strö över löken. Häll ½ dl vatten i for-men. Täck med lock eller aluminiumfolie. Tillaga i mitten av ugnen ca 4 tim. Dra isär köttet med en gaffel och blanda med såsen. Skala och skär löken i ringar. Lägg kött på bröden och servera med och övriga tillbehör.

Energi:

365 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 19 g

Ingredienser

Fläskkarré
1 kg
Malen malen koriander
2 tsk
Starkt paprikapulver
1 msk
Malen spiskummin
1 msk
Svartpeppar
2 krm
Salt
1 msk
Rårörsocker
1 msk
Stora gula lökar
2
Vitlöksklyftor
2
Färsk chili
½
Ljus öl
33 cl
Lime
pressad saft av 1