Provencalsk kycklinggryta
                                
                                     45 min
                                
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    En mustig och färgsprakande kycklinggryta med smaker från södra Frankrike. Aubergine, paprika, tomat, vitlök och örter ger grytan en härlig provencalsk karaktär. Perfekt för både vardag och helg – servera med rosmarindoftande potatis, svarta oliver och en fräsch machésallad.
                    Nytt
            
        Ingredienser
Kycklinggryta:
| 
                                            
                                                Aubergine
                                            
                                     | 1 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Gula lökar
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Vitlöksklyftor
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Röda paprikor
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Tomatpuré
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Torkad rosmarin
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Vitt matlagningsvin
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Kycklinglårfilé
                                            
                                     | 450 g | 
| 
                                            
                                                Konserverade körsbärstomater
                                            
                                     | 400 g | 
| 2½ dl | |
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     | 1 krm | 
Rostad potatis:
| 
                                            
                                                Delikatesspotatis
                                            
                                     | 1 kg | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Rosmarinkvistar
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Flingsalt
                                            
                                     | 1 tsk | 
Till servering:
| 
                                            
                                                Kalamataoliver
                                            
                                     | 1 dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Zucchini
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Rödlök
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Machésallad
                                            
                                     | 100 g | 
| 
                                            
                                                Citron
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Flingsalt
                                            
                                     | ½ tsk | 
Gör så här
Rostad potatis:
Kycklinggryta:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
659 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 15,8 g | 
| Protein: | 20,3 % | 33 g | 
| Fett: | 38,4 % | 28,6 g | 
| Kolhydrater: | 40,6 % | 65,9 g | 
 
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    