Provencalsk kycklinggryta
45 min
•
En mustig och färgsprakande kycklinggryta med smaker från södra Frankrike. Aubergine, paprika, tomat, vitlök och örter ger grytan en härlig provencalsk karaktär. Perfekt för både vardag och helg – servera med rosmarindoftande potatis, svarta oliver och en fräsch machésallad.
Nytt
Ingredienser
Kycklinggryta:
|
Aubergine
|
1 |
|---|---|
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Gula lökar
|
2 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Röda paprikor
|
2 |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
|
Vitt matlagningsvin
|
1 dl |
|
Kycklinglårfilé
|
450 g |
|
Konserverade körsbärstomater
|
400 g |
| 2½ dl | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Rostad potatis:
|
Delikatesspotatis
|
1 kg |
|---|---|
|
Rosmarinkvistar
|
2 |
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
Till servering:
|
Kalamataoliver
|
1 dl |
|---|---|
|
Zucchini
|
1 |
|
Rödlök
|
1 |
|
Machésallad
|
100 g |
|
Citron
|
1 |
|
Olivolja
|
1 tsk |
|
Flingsalt
|
½ tsk |
Gör så här
Rostad potatis:
Kycklinggryta:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
659 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 15,8 g |
| Protein: | 20,3 % | 33 g |
| Fett: | 38,4 % | 28,6 g |
| Kolhydrater: | 40,6 % | 65,9 g |