Petit choux

Petit choux

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(198 st)

Petit choux är en liten fransk bakelse som fylls med grädde eller vaniljkräm. En petit choux kan även serveras med salt innehåll - ett perfekt tilltugg till drinken.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka upp smör och vatten i en kastrull. Tillsätt mjölet, lite i taget, under kraftig vispning. Ta från värmen och tillsätt äggen ett i taget under kraftig vispning.
  3. Klicka eller spritsa ut 12 stora eller 24 små toppar på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt kallna på galler.
  4. Skär eller klipp av ett lock och fyll med t ex grädde och bär, vaniljkräm eller crème fraiche och räkor.

Näringsvärden, per

  • Energi: 100 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa: