Julkaka

Julkaka

50 min
Efterrätt
Går att frysa
En härlig julkaka med choklad och en skvätt glögg i smeten. Denna julkaka är som en kladdkaka med julkryddor. Passar utmärkt att servera med en klick vispgrädde.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/jultarta/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i små bitar. Lägg chokladen i smöret och rör tills den smälter.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smörblandningen, mjölet och glöggen.
  • Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med löstagbar kant (ca 23 cm).
  • Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 25-30 min. Den ska fortfarande vara lös i mitten. Låt kakan kallna. Sikta ev. över lite florsocker.
  • Vispa grädden och servera den kall till julkakan.
Klart!
Energi:

5330 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 56 g
Kolhydrater: 437 g
Fett: 373 g

Ingredienser

200 g
Mörk choklad
200 g
Ägg
4
Strösocker
2½ dl
Vetemjöl
2 dl
Vinglögg
3 msk
Till garnering:
Florsocker
Till servering:
3 dl