Jultårta

Jultårta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(79 st)

En härlig jultårta med choklad och en skvätt glögg i smeten. Jultårtan är som en kladdkaka och är gott med en klick vispgrädde till.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 1 st

Till garnering:

  • florsocker

Till servering:

  • 3 dl Arla® vispgrädde

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i små bitar. Lägg chokladen i smöret och rör tills den smälter. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smörblandningen, mjölet och glöggen. Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med löstagbar kant (ca 23 cm). Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 25-30 min. Den ska fortfarande vara lös i mitten. Låt kakan kallna. Sikta ev. över lite florsocker. Vispa grädden och servera den kall till tårtan.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 5330 kcal
  • Protein: 56 g
  • Kolhydrater: 437 g
  • Fett: 373 g

Skriv ut

Källa: