Primörer med apelsin- och rosmarinsås

20 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch
Primörer med apelsin- och rosmarinsås

Vårens goda primörer i en härlig lunchrätt som ser både vacker ut och smakar jättegott!

Ingredienser

Morot
300 g
Färsk lök
1 knippe
Rädisor
1 knippe
Rökt kalkonbröst i tunna skivor
200 g

Sås:

2 dl
Konc. juice, konc apelsinjuice
1 msk
Färsk rosmarin
1 msk
Salt och peppar

Gör så här

  • Ansa morötter och lök. Koka dem i lättsaltat vatten 3-5 min.
  • Ta bort blasten från rädisorna. Lägg ner dem i kokvattnet ca 1 min. Ta upp grönsakerna och låt rinna av.
  • Blanda matyoghurt, apelsinjuice och rosmarin. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera primörerna med rökt kalkon, nykokt färskpotatis och den goda såsen.
Klart!
https://www.arla.se/recept/primorer-med-apelsin--och-rosmarinsas/