Pressad potatis
Nytt

Pressad potatis

30 min
Huvudrätt
Tänk att något så enkelt kan vara så gott! Fluffig pressad potatis är ett gott tillbehör som passar till allt från en mustig köttgryta till en bit färsk fisk. Extra mumsigt blir det om du serverar pressad potatis med en klick smör.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pressad-potatis/

Gör så här

  • Skala och halvera potatisen. Lägg i en kastrull och täck med vatten. Tillsätt salt.
  • Koka potatisen mjuk, ca 15 min.
  • Häll av vattnet och pressa potatisen genom en potatispress.
  • Njut gärna med en klick smör och lite flingsalt.
Klart!
Energi:

143 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Fiber: 4,1 g
Protein: 3,3 g
Kolhydrater: 31,6 g
Fett: 0,2 g

Ingredienser

Mjölig potatis
900 g
Salt
1 tsk