Potato buns hamburgerbröd

Potato buns hamburgerbröd

60+ min
Potato buns, potato rolls eller potatisfrallor är riktigt saftiga hamburgerbröd på äkta amerikanskt vis. Luftiga, härliga bröd som får sin konsistens från potatismospulver.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Blanda vatten och mjölk i en kastrull och värm till max 37°.
  • Blanda potatismospulver, jäst, salt och socker i en degbunke. Häll över den varma mjölkblandningen och rör tills jästen löst sig.
  • Tillsätt mjölet och arbeta degen i maskin ca 3 min.
  • Tillsätt ägget och smöret, arbeta degen ytterligare 10 min.
  • Forma degen till runda bullar. Låt läsa på plåtar med bakplåtspapper ca 1½ tim.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt kallna.
Klart!
Energi:

200 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 5 g

Ingredienser

3 dl
Vatten
2 dl
Potatismos pulver
½ dl
Jäst
25 g
Salt
1 tsk
Strösocker
2 msk
Vetemjöl
11 dl
Ägg
1
50 g
Ägg + 1 msk vatten till pensling
1