Potato buns hamburgerbröd

Potato buns hamburgerbröd

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(9 st)

Potato buns, potato rolls eller potatisfrallor är riktigt saftiga hamburgerbröd på äkta amerikanskt vis. Luftiga, härliga bröd som får sin konsistens från potatismospulver.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

30 små till sliders

Receptet gäller för 16 st

  • 1 ägg + 1 msk vatten till pensling

Gör så här:

Gör så här:

Blanda vatten och mjölk i en kastrull och värm till ca 37°. Blanda potatismospulver, jäst, salt och socker i en degbunke. Häll över den varma mjölkblandningen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt mjölet och arbeta degen i maskin ca 3 min. Tillsätt ägget och smöret, arbeta degen ytterligare 10 min. Forma degen till runda bullar. Låt läsa på plåtar med bakplåtspapper ca 1½ tim. Sätt ugnen på 200°. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt kallna

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 200 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem