Glutenfritt hamburgerbröd

Glutenfritt hamburgerbröd

1 tim
Saftigt hamburgerbröd som passar alla magar! Gör gärna en dubbel sats och frys in, bara att ta fram och lägga på grillen en stund när det vankas burgare.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glutenfritt-hamburgerbrod/

Gör så här

  • Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och rör ner det och vattnet i bunken.
  • Blanda alla torra ingredienser och rör ner. Tillsätt ägg och honung och rör till en jämn smet. Den blir ganska lös.
  • Låt jäsa ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Ta försiktigt upp degen på en mjölad arbetsbänk. Mjöla händerna med havremjöl.
  • Dela degen försiktigt och forma varsamt till 12 runda, luftiga bollar utan att knåda.
  • Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och jäs ytterligare 10 min.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Låt bröden svalna på galler.
Klart!
Energi:

205 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 5 g

Ingredienser

Jäst
50 g
15 g
Ljummet vatten, max 37°
7 dl
Havremjöl
3½ dl
Rismjöl
3½ dl
Potatismjöl
1½ dl
Fiberhusk
½ dl
Pofiber
½ dl
Salt
2 tsk
Ägg
2
Flytande honung
2 msk
Ägg till pensling
1
Sesamfrön
3 msk