Hamburgerbröd brioche

Hamburgerbröd brioche

1 tim 20 min
Buffé Mellanmål Frukost
Går att frysa
Briochebröd är bakade med mycket smör och ägg. Perfekta hamburgerbröd som är riktigt mjuka och luftiga, vilket tar upp smakerna från en saftig ­ham­burgare bra. Det går utmärk att frysa dessa bröd.
https://www.arla.se/recept/hamburgerbrod-brioche/

Gör så här

  • Värm mjölken till max 37°.
  • Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölk och socker. Rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt äggen.
  • Blanda bakpulver med mjölet. Tillsätt mjölblandningen till degvätskan under omrörning. Klicka ner smör och tillsätt salt. Arbeta till en smidig deg.
  • Låt jäsa under bakduk ca 45 min.
  • Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk och rulla 16 bollar. Lägg på två plåtar med bakplåtspapper. Platta till bullarna något. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen 12-15 min. Låt svalna på galler utan bakduk.
Klart!
Energi:

183 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 8 g

Ingredienser

Jäst
25 g
3½ dl
Strösocker
2 msk
Ägg
2
Vetemjöl
10 dl
Bakpulver
1 tsk
150 g
Salt
2 tsk
Till pensling:
Ägg
1