Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Minihamburgerbröd
Minihamburgerbröd
Buffé
•
Se kommentarer
Bröden som blir över kan frysas till nästa brunch.
Andra liknande recept
10 min
Vegetariska paneerburgare
(11)
Budget
60+ min
Hamburgerbröd brioche
(18)
20 min
Halloumiburgare
(6)
60+ min
Potato buns hamburgerbröd
(31)
1 tim
Glutenfritt hamburgerbröd
(35)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Värm mjölken till max 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken.
Rör om och tillsätt smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°.
Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 16 delar.
Forma till runda bullar, lägg på plåtar med bakplåtspapper och platta till dem något. Låt jäsa ca 15 min.
Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min.
Klart!
Näringsvärden, per st
Energi:
120 kcal
Protein:
4 g
Kolhydrater:
18 g
Fett:
3 g
Ingredienser
Arla Ko® mjölk
2½ dl
Jäst
25 g
Rumsvarmt Svenskt Smör från Arla®
25 g
Salt
1 tsk
Grovt rågmjöl
1 dl
Vetemjöl
5 dl
Ägg
1
Sesamfrön
½ dl
Andra liknande recept
10 min
Vegetariska paneerburgare
(11)
Budget
60+ min
Hamburgerbröd brioche
(18)
20 min
Halloumiburgare
(6)
60+ min
Potato buns hamburgerbröd
(31)
1 tim
Glutenfritt hamburgerbröd
(35)
Budget
60+ min
Hamburgerbröd
(69)
30 min
Viltburgare med bacon och äpple
(10)
40 min
Högrevsburgare med chili och fänkålsslaw
(29)
20 min
Vegetarisk burgare med krispig stekost och rödkål
(2)
30 min
Laxburgare med harissa
(3)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum