Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Minihamburgerbröd
Minihamburgerbröd
Buffé
Lämplig för frysning
•
Se kommentarer
Bröden som blir över kan frysas till nästa brunch.
Andra liknande recept
Budget
60+ min
Hamburgerbröd brioche
(35)
20 min
Halloumiburgare
(6)
10 min
Vegetariska paneerburgare
(15)
Budget
60+ min
Hamburgerbröd
(71)
60+ min
Potato buns hamburgerbröd
(39)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Värm mjölken till max 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken.
Rör om och tillsätt smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min.
Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 16 delar.
Forma till runda bullar, lägg på plåtar med bakplåtspapper och platta till dem något. Låt jäsa ca 15 min.
Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min.
Klart!
Näringsvärden, per st
Energi:
120 kcal
Protein:
4 g
Kolhydrater:
18 g
Fett:
3 g
Ingredienser
Arla Ko® Standardmjölk
2½ dl
Jäst
25 g
Rumsvarmt Svenskt Smör från Arla®
25 g
Salt
1 tsk
Grovt rågmjöl
1 dl
Vetemjöl
5 dl
Ägg
1
Sesamfrön
½ dl
Andra liknande recept
Budget
60+ min
Hamburgerbröd brioche
(35)
20 min
Halloumiburgare
(6)
10 min
Vegetariska paneerburgare
(15)
Budget
60+ min
Hamburgerbröd
(71)
60+ min
Potato buns hamburgerbröd
(39)
1 tim
Glutenfritt hamburgerbröd
(37)
Budget
60+ min
Lepinja
(2)
30 min
Viltburgare med bacon och äpple
(10)
20 min
Vegetarisk burgare med krispig stekost och rödkål
(2)
40 min
Högrevsburgare med chili och fänkålsslaw
(29)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum