Hamburgerbröd med sesamfrön

Hamburgerbröd med sesamfrön

Betyg

(2 st)

Hembakta hamburgerbröd förhöjer alla hamburgare och är väl värt besväret. Frasiga på utsidan och fluffiga på insidan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 14 st

  • 1 ägg
  • 1 dl sesamfrön

Gör så här:

Gör så här:

Smält smöret och häll i mjölken. Smula ner jästen i en bunke, rör ut jästen med mjölkblandningen. Tillsätt socker, ägg och salt. Mosa i potatisen och tillsätt mjölet. Arbeta till en smidig deg, gärna i en köksmaskin. Låt jäsa övertäckt ca 1 ½ tim. Dela degen i 14 bitar och rulla till bullar. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 45 min. Sätt ugnen på 200°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 85 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 6 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem