Hamburgerbröd med sesamfrön

Hamburgerbröd med sesamfrön

2 tim 45 min
Går att frysa
Hembakta hamburgerbröd förhöjer alla hamburgare och är väl värt besväret. Frasiga på utsidan och fluffiga på insidan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hamburgerbrod-med-sesamfron/

Gör så här

  • Smält smöret och häll i mjölken.
  • Smula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen med mjölkblandningen. Tillsätt socker, ägg och salt.
  • Mosa potatisen och tillsätt den och mjölet. Arbeta till en smidig deg, gärna i en köksmaskin. Låt jäsa övertäckt ca 1 ½ tim.
  • Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Dela degen i 14 bitar och rulla till bullar.
  • Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 45 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Klart!
Energi:

85 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 6 g

Ingredienser

50 g
2½ dl
Jäst
25 g
Strösocker
2 msk
Ägg
1
Salt
1 tsk
Kokta potatisar à 50 g
3
Vetemjöl
12 dl
Ägg
1
Sesamfrön
1 dl