Hamburgerbröd med sesamfrön

Hamburgerbröd med sesamfrön

60+ min
Hembakta hamburgerbröd förhöjer alla hamburgare och är väl värt besväret. Frasiga på utsidan och fluffiga på insidan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hamburgerbrod-med-sesamfron/

Gör så här

  • Smält smöret och häll i mjölken.
  • Smula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen med mjölkblandningen. Tillsätt socker, ägg och salt.
  • Mosa potatisen och tillsätt den och mjölet. Arbeta till en smidig deg, gärna i en köksmaskin. Låt jäsa övertäckt ca 1 ½ tim.
  • Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Dela degen i 14 bitar och rulla till bullar.
  • Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 45 min.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Klart!
Energi:

85 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 6 g

Ingredienser

Svenskt Smör från Arla®
50 g
2½ dl
Jäst
25 g
Strösocker
2 msk
Ägg
1
Salt
1 tsk
Kokta potatisar à 50 g
3
Vetemjöl
12 dl
Ägg
1
Sesamfrön
1 dl