Högrevsburgare med chili och fänkålsslaw

Högrevsburgare med chili och fänkålsslaw

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

40 min

En riktigt högklassig ostburgare på högrev med bacon och saltgurka.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Burgare:

Fänkålsslaw:

  • 1 fänkål
  • 1 rött äpple
  • 2 äggulor
  • 2 msk grov skånsk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk salt
  • 2½ dl matolja

Tillbehör:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Börja med fänkålsslaw: Hyvla fänkålen tunt och riv äpplet.
  2. Lägg äggulor, senap, vinäger och salt i en skål. Vispa med elvisp och tillsätt oljan i en tunn stråle tills majonnäsen tjocknar. Blanda fänkål och äpple med majonnäsen.
  3. Skala rödlöken. Skiva lök, tomat och gurka. Skär osten i 4 tjocka skivor. Stek baconskivorna knapriga.
  4. Blanda färsen med smör-&rapsolja, salt och svartpeppar. Dela smeten i fyra delar och forma till centimetertjocka hamburgare.
  5. Stek dem på ena sidan 1-2 min. Vänd och lägg på osten så att den smälter medan burgaren steks klart.
  6. Lägg ihop bröden med sallad, lite fänkålsslaw, burgare, tomat, lök, saltgurka och bacon emellan. Servera med resterande fänkålsslaw.

Tips:

Vill du, går det bra att byta fänkålen mot strimlad vitkål och morot istället.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 1175 kcal
  • Protein: 41 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 97 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag