Högrevsburgare med chili och fänkålsslaw

40 min Huvudrätt Middag Snabbmat
Högrevsburgare med chili och fänkålsslaw

En riktigt högklassig ostburgare på högrev med bacon och saltgurka.

Ingredienser

Burgare:

Högrevsfärs
500 g
2 msk
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm

Fänkålsslaw:

Fänkål
1
Rött äpple
1
Äggulor
2
Grov skånsk senap
2 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
½ tsk
Matolja
2½ dl

Tillbehör:

Rödlök
1
Tomater
2
Saltgurkor
4
125 g
Chili flakes
Bacon
140 g
Hamburgerbröd, gärna brioche
4
Salladsmix
65 g

Gör så här

  • Börja med fänkålsslaw: Hyvla fänkålen tunt och riv äpplet.
  • Lägg äggulor, senap, vinäger och salt i en skål. Vispa med elvisp och tillsätt oljan i en tunn stråle tills majonnäsen tjocknar. Blanda fänkål och äpple med majonnäsen.
  • Skala rödlöken. Skiva lök, tomat och gurka. Stek baconskivorna knapriga.
  • Blanda färsen med smör-&rapsolja, salt och nymalen svartpeppar. Dela smeten i fyra delar och forma till centimetertjocka hamburgare.
  • Stek dem på ena sidan 1-2 min. Vänd och lägg på ost och lite chili flakes. Stek tills osten smält.
  • Lägg ihop bröden med sallad, lite fänkålsslaw, burgare, tomat, lök, saltgurka och bacon emellan. Servera med resterande fänkålsslaw.
Klart!

Vill du, går det bra att byta fänkålen mot strimlad vitkål och morot istället.

Näringsvärden, per port

Energi:

1175 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 41 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 97 g
https://www.arla.se/recept/hogrevsburgare-med-chili-och-fankalsslaw/