Potatisterrin med anjovislök och brynt smörkräm
12 tim
Förrätt
•
&format=webp)
En rätt som hyllar svenska högtider. Denna potatisterrin passar perfekt som förrätt eller tillbehör till påsk, midsommar eller till jul. Allra bäst blir terrinen om den förbereds dagen innan den ska serveras. Detta recept är skapat av Michael Andersson, Årets Kock 2024.
Ingredienser
Dag 1 - potatisterrin:
Mandelpotatis
|
600 g |
---|---|
150 g | |
2 dl | |
Ägg
|
2 |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Salt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
1 krm |
Dag 2 - ansjovislök:
Silverlökar
|
3 |
---|---|
2 msk | |
Salt
|
1 tsk |
Strösocker
|
2 tsk |
Sherryvinäger
|
3 msk |
Vatten
|
2 dl |
Avrunnen ansjovisfilé
|
28 g |
Nymalen kryddpeppar
|
1 krm |
Nymalen svartpeppar
|
1 krm |
Dag 2 - brynt smörkräm:
Ägg
|
2 |
---|---|
200 g | |
Färskpressad citronsaft
|
1 msk |
Salt
|
½ tsk |
Dag 2 - örtsallad:
Färsk persilja
|
1 kruka |
---|---|
Frisésallad, de ljusa bladen
|
1 |
Smörgåskrasse
|
2 askar |
Rödbetsgroddar
|
2 dl |
Ätbara blommor
|
ingen enhet |
Gör så här
Dag 1 - potatisterrin:
Dag 2 - ansjovislök:
Dag 2 - brynt smörkräm:
Dag 2 - örtsallad:
Montering:

