Potatistårta med ansjovis och citron
2 tim
Huvudrätt
Middag
Frysbar
•
&format=webp)
En potatistårta som gör sig lika bra till vardags som till fest. Ansjovis och citron sätter sin prägel och potatisen bakas till en härlig helhet i ugnen. Serveras ljummen eller rumstempererad – perfekt när du vill förbereda i god tid och ändå bjuda på något som känns speciellt.
Ingredienser
Gula lökar
|
2 |
---|---|
Svenskt Smör från Arla®
|
2 msk |
Arla Köket® Matlagningsgrädde
|
2 dl |
Ägg
|
2 |
Ansjovisfilé, avrunnen
|
28 g |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Potatis
|
600 g |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Till servering:
Späd sallad
|
---|
Gör så här
Till servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
198 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,5 g |
Protein: | 11,7 % | 5,7 g |
Fett: | 48,8 % | 10,9 g |
Kolhydrater: | 39,5 % | 19,2 g |

