Potatisstomp med rostad majs

Potatisstomp med rostad majs

30 min
Stomp är en form av potatismos med grövre bitar, här smaksatt med citron och crème fraiche. Toppa med salladslök, rostad majs och servera som smarrigt tillbehör exempelvis kyckling. Receptet är skapat av Johan Backeus, Årets kock 2017.
Johan  Backeus
Johan Backeus Årets kock 2017
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Häll bort vattnet och låt ånga av.
  • Tillsätt crème fraiche och smör. Mosa potatisen grovt och smaka av med citron och salt.
  • Strimla salladslöken och krossa majskornen lätt. Toppa potatisen med salladslök och majs vid servering.
Klart!
Energi:

400 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Mjölig potatis
700 g
1 dl
100 g
Citron
pressad saft av ½
Salt
Salladslökar
2
Rostade majskorn
½ dl