Potatisrosor
50 min
•
&format=webp)
Vackra, frasiga och oemotståndligt goda! Dessa potatisrosor är inte bara en fröjd för ögat – de är också fyllda med smak från färskost med vitlök och örter. Perfekta som tillbehör till grillat kött, fisk eller som en elegant förrätt.
Nytt
Ingredienser
Smördegsplatta, à 250 g
|
1 |
---|---|
Potatis, medelstor (ca. 4)
|
300 g |
150 g | |
1 msk | |
Flingsalt
|
1 krm |
Svartpeppar
|
1 krm |
Färsk timjan
|
1 kvist |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Strö gärna lite parmesan över rosorna innan gräddning för extra smak. Rosorna går även att förbereda i god tid – ställ i kylen och grädda strax före servering.
Näringsvärden, per st
Energi:
210 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 6 % | 3,1 g |
Fett: | 61,5 % | 14,6 g |
Kolhydrater: | 32,5 % | 16,8 g |

