Potatisragu

20 min Huvudrätt Lunch Middag Tillbehör
Potatisragu

Potatis och lök i snabblagad, enkel och mustig ragu.

Ingredienser

Kokt potatis
600 g
Gula lökar
2
2½ dl
Salt
1 tsk
Senap
1 msk
Pepparrot
2 msk
Färsk dill
2 msk

Gör så här

  • Skär potatisen i tärningar. Skala och klyfta löken. Fräs lök och potatis i smör i en stor stekpanna några min.
  • Rör ner grädde, salt, senap, pepparrot och dill. Låt allt koka ihop några min.
  • Servera till stekt fläsk eller fisk.
Markera receptet som tillagat

Koka gärna mycket potatis på en gång. Praktiskt att ha i kylen till en snabb ragu eller till en varm eller kall potatissallad. Kokt potatis finns även på burk. Potatisen kan kokas i förväg.

Näringsvärden, per port

Energi:

224 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,2 g
Protein: 9,6 % 5,3 g
Fett: 33,9 % 8,6 g
Kolhydrater: 56,5 % 31,2 g
https://www.arla.se/recept/potatisragu/