Potatisragu
20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Tillbehör
•
Potatis och lök i snabblagad, enkel och mustig ragu.
Ingredienser
|
Kokt potatis
|
600 g |
|---|---|
|
Gula lökar
|
2 |
| 2½ dl | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Senap
|
1 msk |
|
Pepparrot
|
2 msk |
|
Färsk dill
|
2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Koka gärna mycket potatis på en gång. Praktiskt att ha i kylen till en snabb ragu eller till en varm eller kall potatissallad. Kokt potatis finns även på burk. Potatisen kan kokas i förväg.
Näringsvärden, per port
Energi:
224 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,2 g |
| Protein: | 9,6 % | 5,3 g |
| Fett: | 33,9 % | 8,6 g |
| Kolhydrater: | 56,5 % | 31,2 g |