Potatiskräm med äggula och svampbuljong
Förrätt
•
&format=webp)
Årets Kock vinnaren 2024 Michael Anderssons delar ett av vinnarrecepten från SM-finalen i matlagning. En avancerad och välsmakande förrätt.
Nytt
Ingredienser
Äggula:
Äggulor
|
4 |
---|
Svampbuljong:
Skogschampinjoner
|
500 g |
---|---|
Champinjoner
|
500 g |
Vatten
|
ca 1 liter |
50 g | |
Soja
|
Potatiskräm:
Potatis
|
240 g |
---|---|
Silverlök
|
1 |
Rapsolja
|
2 msk |
1 dl | |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Salt
|
1 tsk |
Svamp:
Skogschampinjoner
|
1 dl |
---|---|
Trattkantareller
|
1 dl |
Kantareller
|
1 dl |
Silverlök
|
1 |
Färsk persilja
|
1 kruka |
Krispig pannkaka:
50 g | |
Vetemjöl
|
50 g |
Äggvitor
|
6 g |
Strösocker
|
40 g |
Salt
|
½ tsk |
Vatten
|
175 g |
Lagerblad
|
½ |
Till servering:
Smörgåskrasse
|
3 askar |
---|---|
Ätbara blommor, gärna torkade
|
Gör så här
Svampbuljong:
Äggula:
Potatiskräm:
Svamp:
Krispig pannkaka:
Montering:

