Potatiskräm med äggula och svampbuljong
Förrätt
•
Årets Kock vinnaren 2024 Michael Anderssons delar ett av vinnarrecepten från SM-finalen i matlagning. En avancerad och välsmakande förrätt.
Nytt
Ingredienser
Äggula:
|
Äggulor
|
4 |
|---|
Svampbuljong:
|
Skogschampinjoner
|
500 g |
|---|---|
|
Champinjoner
|
500 g |
|
Vatten
|
ca 1 liter |
| 50 g | |
|
Soja
|
Potatiskräm:
|
Potatis
|
240 g |
|---|---|
|
Silverlök
|
1 |
|
Rapsolja
|
2 msk |
| 1 dl | |
|
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
|
Salt
|
1 tsk |
Svamp:
|
Skogschampinjoner
|
1 dl |
|---|---|
|
Trattkantareller
|
1 dl |
|
Kantareller
|
1 dl |
|
Silverlök
|
1 |
|
Färsk persilja
|
1 kruka |
Krispig pannkaka:
| 50 g | |
|
Vetemjöl
|
50 g |
|
Äggvita
|
6 g |
|
Strösocker
|
40 g |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Vatten
|
175 g |
|
Lagerblad
|
½ |
Till servering:
|
Smörgåskrasse
|
3 askar |
|---|---|
|
Ätbara blommor, gärna torkade
|
Gör så här
Svampbuljong:
Äggula:
Potatiskräm:
Svamp:
Krispig pannkaka:
Montering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
605 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 12,1 g |
| Protein: | 9,1 % | 13,5 g |
| Fett: | 60,4 % | 41,3 g |
| Kolhydrater: | 30,5 % | 45,4 g |