Vitvinssås

Vitvinssås

60+ min
Ljuvlig vitvinssås med citron som kan förberedas. Sjud den precis innan servering. Receptet är skapat av Tommy Myllymäki, Årets kock 2007.

Gör så här

  • Skala och finhacka löken. Fräs den på svag värme i 1 msk smör utan att den tar färg.
  • Tillsätt vin, buljong och grädde. Koka ihop tills ca 5 dl återstår, ca 1 tim.
  • Sila såsen och häll tillbaka i kastrullen. Smaka av med salt och citronsaft.
  • Vispa eller mixa i resten av smöret precis innan servering.
Klart!
Energi:

370 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 38 g

Ingredienser

Schalottenlökar
3
2½ msk
Vitt vin
2 dl
Fiskbuljong eller kycklingbuljong
3 dl
3 dl
Salt
Citron
saften av ½