Sandefjordsås på tre olika sätt

Sandefjordsås på tre olika sätt

Kanske en av världens godaste såser som i stort sätt alla älskar! Dessutom är den enkel att göra och kan smaksättas på många olika sätt. Här kommer tre olika varianter. Detta recept är skapat av Jessie Sommarström, Årets kock 2022.
Jessie  Sommarström
Jessie Sommarström Årets kock
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

Klassisk Sandefjordssås:
  • Smält smöret i en kastrull. Häll på grädde och koka upp.
  • Dra kastrullen åt sidan och mixa ner crème fraiche. Smaka av med citronsaft och salt.
Sandefjordsås med örter :
  • Gör klassisk Sandefjordsås och lägg ner örterna precis innan servering.
Sandefjordsås med rom:
  • Gör klassisk Sandefjordsås. Låt såsen svalna innan du lägger i rommen så inte rommen blir tillagad. Rör ner gräslök.
Sandefjord med brynt smör:
  • Gör klassisk Sandefjordsås, men bryn smöret först under omrörning i kastrull. Låt smöret svalna lite innan grädden tillsätts.
Klart!
Energi:

357 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 38 g

Ingredienser

Sandefjordsås med örter :
Färska örter, hackade
2 msk
Sandefjordsås med rom:
Valfri rom t ex stenbitsrom, löjrom
2 msk
Finskuren färsk gräslök
½ msk