Tartar på hjortfilé med rostad lökkräm och löjrom

Tartar på hjortfilé med rostad lökkräm och löjrom

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(9 st)

Allt viltkött får ett lyft av korianderfrön. Hacka hjortköttet till tartaren för bästa smak. Receptet har skapats av Filip Fastén, Årets Kock 2014.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skala löken. Dela hälften av löken i stora bitar och lägg i folie tillsammans med 2 msk smör. Baka i ugnen ca 40 min. Mixa löken till en slät kräm och blanda med smetana, citronsaft och ½ tsk salt. Skär resten av löken i tunna ringar och blanda med ättika och socker. Bryn resten av smöret. Putsa köttet och gnid in det med olja, korianderfrön och resterande salt. Halstra köttet runtom i en varm stekpanna, låt svalna. Hacka köttet, blanda med ca 2 msk av det brynta smöret och smaka av ev med salt.Lägg upp köttet på tallrikar tillsammans med lökkräm och syrad lök. Toppa med löjrom och klippt krasse. Ringla över resten av det brynta smöret och servera direkt.

Brynt smör – så gör du

Näringsvärden, per port

  • Energi: 305 kcal
  • Protein: 13 g
  • Kolhydrater: 2 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem