Potatiskaka med oströra

Potatiskaka med oströra

1 tim Buffé Huvudrätt Förrätt
Vår potatiskaka är ovanlig och överraskande god. Söt från sötpotatis, het från chili och pännande med en gnutta kanel. Potatiskaka passar bra till såväl lättlunch som buffé.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Skala och skär potatisen i tärningar, ca 1x1 cm. Skala och hacka löken.
  • Stek potatis och lök i smör, ca 15 min, tillsätt spenaten och låt den steka med någon min. Krydda med hälften av saltet och övriga kryddor.
  • Lägg potatisblandningen i en ugnssäker form, ca 15x20 cm.
  • Vispa samman grädde, ägg och resten av saltet och häll över potatisen.
  • Grädda i mitten av ugnen 20-30 min tills potatiskakan har stelnat.
  • Smula osten. Skala och hacka vitlöken fint. Blanda med yoghurt och smaka av med salt och peppar.
  • Servera oströran till potatiskakan.
Klart!
Energi:

420 kcal

Protein: 17 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Fast potatis
250 g
Sötpotatis
400 g
Gul lök
1
2 msk
Bladspenat
150 g
Salt
3 krm
Grovmalen svartpeppar
1 krm
Malen kanel
1 krm
Chilipulver
1 krm
1½ dl
Ägg
4
Oströra:
100 g
Vitlöksklyfta
1
1½ dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm