Potatiskaka med oströra

Potatiskaka med oströra

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(18 st)

Vår potatiskaka är ovanlig och överraskande god. Söt från sötpotatis, het från chili och spännande med en gnutta kanel. Potatiskaka passar bra till såväl lättlunch som buffé.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Oströra:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Skala och skär potatisen i tärningar, ca 1x1 cm. Skala och hacka löken. Stek potatis och lök i smör, ca 15 min, tillsätt spenaten och låt den steka med någon min. Krydda med hälften av saltet och övriga kryddor. Lägg potatisblandningen i en ugnssäker form, ca 15x20 cm. Vispa samman grädde, ägg och resten av saltet och häll över potatisen. Grädda i mitten av ugnen 20-30 min tills potatiskakan har stelnat. Smula osten. Skala och hacka vitlöken fint. Blanda med yoghurt och smaka av med salt och peppar.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 420 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem