Potatisflarn

45 min Förrätt Lunch
Potatisflarn

Rom och gräddfil på en elegant potatisbakelse. Lyxigt och jättegott!

Ingredienser

Kokta kalla potatisar
14
Smördeg
275 g
Salt
1 tsk
Uppvispat ägg
1
4 dl

Servera med:

3 dl
Löjrom
200 g
Finskuren färsk gräslök
1 dl
Nymald svartpeppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skala och skiva potatisen.
  • Skär smördegsplattan i 8 kvadrater. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel.
  • Fördela potatisen omlott i rader på smördegen och salta. Pensla kanterna med ägg. Strö över osten.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min tills osten har fått fin färg. Låt svalna något.
  • Klicka på gräddfil och toppa med löjrom. Strö över gräslök och nymald svartpeppar.
Klart!
https://www.arla.se/recept/potatisflarn/