Potatisbullar

15 min
Arbetstid: 15 min
Tillbehör
Potatisbullar

Potatisbullar görs med fördel på rester från kokt potatis. Servera på klassiskt vis med stekt fläsk och lingon eller prova äta dem till en fräsch kycklingsallad.

Ingredienser

Kokta eller pressade potatisar
8
Råa potatisar
4
Salt
½ tsk
2 msk

Gör så här

  • Riv potatisen och blanda med salt. Forma till platta bullar.
  • Stek dem gyllenbruna på medelvärme i smör, ca 7 min på varje sida.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

189 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,8 g
Protein: 6,7 % 3,1 g
Fett: 29,5 % 6,3 g
Kolhydrater: 63,8 % 29,6 g
https://www.arla.se/recept/potatisbullar/