Potatis- och persiljesoppa med vitosttoast

Potatis- och persiljesoppa med vitosttoast

Betyg

(5 st)

Mixad och slät soppa på potatis, purjolök, muskot och färsk persilja. Servera soppan i djupa tallrikar, ringla över grädde och servera med vitosttoast.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Soppa:

  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 500 g fast potatis
  • 10 dl bladpersilja med stjälkar
  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 5 dl grönsaks- eller kycklingbuljong
  • 5 dl vatten
  • 1 krm malen muskotnöt
  • salt och svartpeppar

Vitosttoast och servering:

Gör så här:

Gör så här:

Soppa:

Skala och hacka löken. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skär potatisen i tärningar ca 2x2 cm. Hacka persiljan grovt. Fräs lök och purjolök i smöret i en stor kastrull tills de är mjuka. Tillsätt potatis, buljong, vatten och muskot. Koka upp och låt sjuda under lock ca 20 min tills potatisen är mjuk. Tillsätt persiljan och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.

Vitosttoast och servering:

Sätt ugnen på 200° övervärme. Skala och riv vitlöken fint och blanda med olivoljan. Skär pitabröden i trianglar och lägg i en ugnssäker form. Ställ in i övre delen av ugnen ca 2 min till gyllenbrun yta. Ta ut formen och vänd bröden. Pensla med vitlöksoljan och smula över vitosten. Sätt in i övre delen av ugnen ca 3 min tills osten är varm och bröden rostade. Servera soppan i djupa tallrikar.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem