Potatis- och persiljesoppa med vitosttoast
45 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•
Mixad och slät soppa på potatis, purjolök, muskot och färsk persilja. Servera soppan i djupa tallrikar, ringla över grädde och servera med vitosttoast.
Ingredienser
Soppa:
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Purjolök
|
1 |
|
Fast potatis
|
500 g |
|
Bladpersilja med stjälkar
|
10 dl |
| 100 g | |
|
Kyckling- eller grönsaksbuljong
|
1 tärning |
|
Vatten
|
5 dl |
|
Malen muskotnöt
|
1 krm |
|
Salt och svartpeppar
|
Vitosttoast och servering:
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|---|---|
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Pitabröd
|
4 |
| 150 g | |
| 1 dl |
Gör så här
Soppa:
Vitosttoast och servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
719 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,7 g |
| Protein: | 9,7 % | 17,2 g |
| Fett: | 55,2 % | 44,9 g |
| Kolhydrater: | 35,1 % | 62,1 g |