Potatis- och persiljesoppa med vitosttoast
                                
                                     45 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                    
                            Frysbar
                        
                
                
                    •
                    
            
         
    Mixad och slät soppa på potatis, purjolök, muskot och färsk persilja. Servera soppan i djupa tallrikar, ringla över grädde och servera med vitosttoast.
Ingredienser
Soppa:
| 
                                            
                                                Gul lök
                                            
                                     | 1 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Purjolök
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Fast potatis
                                            
                                     | 500 g | 
| 
                                            
                                                Bladpersilja med stjälkar
                                            
                                     | 10 dl | 
| 100 g | |
| 
                                            
                                                Kyckling- eller grönsaksbuljong
                                            
                                     | 1 tärning | 
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 5 dl | 
| 
                                            
                                                Malen muskotnöt
                                            
                                     | 1 krm | 
| 
                                            
                                                Salt och svartpeppar
                                            
                                     | 
Vitosttoast och servering:
| 
                                            
                                                Vitlöksklyftor
                                            
                                     | 2 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Pitabröd
                                            
                                     | 4 | 
| 150 g | |
| 1 dl | 
Gör så här
Soppa:
Vitosttoast och servering:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
719 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,7 g | 
| Protein: | 9,7 % | 17,2 g | 
| Fett: | 55,2 % | 44,9 g | 
| Kolhydrater: | 35,1 % | 62,1 g | 
 
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    