Potage med getost
25 min
Huvudrätt
Lunch
Går att frysa
•
Potage är en värmande och mustig rotfruktssoppa med ursprung från det franska köket. I denna potage använder vi oss av potatis, morötter och palsternackor, men det är även gott att ha i gulbetor och rotselleri. Mixa ihop en smarrig getostkräm för att toppa soppan med. Garnera med färsk timjan och rostade frön.
Constance Loeper
Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Getostkräm:
Energi:
516 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 9,3 g |
Protein: | 16,3 g |
Kolhydrater: | 35,5 g |
Fett: | 34,5 g |
Ingredienser
Gula lökar
|
2 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Potatis
|
300 g |
Morot
|
300 g |
Palsternacka
|
300 g |
2 msk | |
Vatten
|
1,3 liter |
Grönsaksbuljong
|
2 tärningar |
2 dl | |
Salt och svartpeppar
|
Getostkräm:
Falbygdens® Getost
|
160 g |
---|---|
Olivolja
|
1 msk |
Honung
|
1 tsk |
Färsk timjan
|
½ kruka |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Salt och svartpeppar
|
Blandade frön, rostade
|
1 dl |
---|