Potage med getost
25 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•
Potage är en värmande och mustig rotfruktssoppa med ursprung från det franska köket. I denna potage använder vi oss av potatis, morötter och palsternackor, men det är även gott att ha i gulbetor och rotselleri. Mixa ihop en smarrig getostkräm för att toppa soppan med. Garnera med färsk timjan och rostade frön.
Ingredienser
|
Gula lökar
|
2 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Potatis
|
300 g |
|
Morot
|
300 g |
|
Palsternacka
|
300 g |
| 2 msk | |
|
Vatten
|
1,3 liter |
|
Grönsaksbuljong
|
2 tärningar |
| 2 dl | |
|
Salt och svartpeppar
|
Getostkräm:
|
Falbygdens® Getost
|
160 g |
|---|---|
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Honung
|
1 tsk |
|
Färsk timjan
|
½ kruka |
|
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
|
Salt och svartpeppar
|
|
Blandade frön, rostade
|
1 dl |
|---|
Gör så här
Getostkräm:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
516 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,2 g |
| Protein: | 12,8 % | 16,3 g |
| Fett: | 59,4 % | 34,6 g |
| Kolhydrater: | 27,8 % | 35,3 g |