Portionspaj med ädelost, valnötter och fikon
1 tim
Buffé
•
&format=webp)
Dessa lyxiga portionspajer har en härlig sälta från ädelost. De toppas med extra ost, knapriga valnötter och färska fikon - en perfekt balans av smaker. Servera dem som förrätt, på buffé eller som en elegant rätt till höst- och vintermiddagar.
Ingredienser
125 g | |
Vetemjöl
|
3 dl |
Salt
|
1 krm |
Iskallt vatten
|
1 msk |
Fyllning:
Ägg
|
2 |
---|---|
2 dl | |
70 g | |
Salt
|
1 krm |
Nymalen svartpeppar
|
Topping:
70 g | |
Valnötter
|
½ dl |
Färska fikon
|
1 |
Gör så här
Pajdeg:
Fyllning:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
426 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 10,4 % | 10,9 g |
Fett: | 65,8 % | 31,7 g |
Kolhydrater: | 23,8 % | 24,9 g |

