Portionspaj med ädelost, valnötter och fikon
1 tim
Buffé
Tillbehör
•
Dessa lyxiga portionspajer har en härlig sälta från ädelost. De toppas med extra ost, knapriga valnötter och färska fikon - en perfekt balans av smaker. Servera dem som förrätt, på buffé eller som en elegant rätt till höst- och vintermiddagar.
Ingredienser
| 125 g | |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Salt
|
1 krm |
|
Iskallt vatten
|
1 msk |
Fyllning:
|
Ägg
|
2 |
|---|---|
| 2 dl | |
| 70 g | |
|
Salt
|
1 krm |
|
Nymalen svartpeppar
|
Topping:
| 70 g | |
|
Valnötter
|
½ dl |
|
Färska fikon
|
1 |
Gör så här
Pajdeg:
Fyllning:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
426 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,7 g |
| Protein: | 10,4 % | 10,9 g |
| Fett: | 65,8 % | 31,7 g |
| Kolhydrater: | 23,8 % | 24,9 g |