Porterstek
2 tim 30 min
Huvudrätt
Middag
•
Samla familj eller vänner runt ett härligt långkok. Köttet får mustig och lite söt smak av öl och svartvinbärssaft, servera gärna på klassiskt vis med gelé eller lingon.
Ingredienser
|
Fransyska
|
1½ kg |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Porter à 33 cl
|
2 flaskor |
|
Konc svartvinbärssaft
|
1 dl |
|
Kinesisk soja
|
½ dl |
|
Vitpepparkorn
|
7 |
|
Enbär
|
7 |
|
Torkad timjan
|
1 krm |
| 3 dl | |
|
Majsstärkelse
|
1 msk |
|
Salt
|
|
|
Vitpeppar
|
Rostad potatis:
|
Delikatesspotatis
|
1½ kg |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
|
Brysselkål
|
500 g |
|---|---|
|
Svartvinbärsgelé
|
1 dl |
Gör så här
Rostad potatis:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
616 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,9 g |
| Protein: | 30,4 % | 46,1 g |
| Fett: | 30,5 % | 21,2 g |
| Kolhydrater: | 34,9 % | 52,9 g |