Porterbiff

Porterbiff

Betyg

(71 st)

Klassisk mat som lagas på minimalt med tid! Generöst med kryddor som ger härlig doft och smak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g lövbiff
  • 400 g steklök
  • 1 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%
  • 1½ dl porter
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 msk svartvinbärsgelé
  • 5 krossade enbär
  • ½ tsk torkad timjan
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tärning köttbuljong
  • 1 msk japansk soja
  • 2½ msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ½ krukor färsk timjan
  • 1 kg potatis
  • 2 äpplen

Gör så här:

Gör så här:

Börja med att skala och koka potatisen. Strimla köttet och skala lökarna. Vispa ihop grädde, porter och mjöl i en låg, vid gryta. Låt koka upp under vispning. Tillsätt gelé, enbär, timjan, peppar, smulad buljongtärning och soja. Bryn lökarna i lite smör i en stekpanna. Lägg dem i grytan och låt koka ca 5 min. Bryn köttet i omgångar i smör i stekpannan. Lägg i grytan. Låt koka upp och strö över timjan. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek dem i lite smör i en stekpanna. Servera grytan med potatis, äppelklyftor och gelé.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 550 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem