Porterbiff

35 min Huvudrätt Lunch Middag
Porterbiff

Klassisk mat som lagas på minimalt med tid! Generöst med kryddor som ger härlig doft och smak.

Ingredienser

Lövbiff
500 g
Små gula lökar
400 g
1 dl
Porter
1½ dl
Vetemjöl
1 msk
Svartvinbärsgelé
3 msk
Krossade enbär
5
Torkad timjan
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Köttbuljong
1 tärning
Japansk soja
1 msk
2½ msk
Färsk timjan
½ kruka
Potatis
1 kg
Äpplen
2

Gör så här

  • Börja med att skala och koka potatisen.
  • Strimla köttet och skala lökarna. Vispa ihop grädde, porter och mjöl i en låg, vid gryta. Låt koka upp under vispning.
  • Tillsätt gelé, enbär, timjan, peppar, smulad buljongtärning och soja. Bryn lökarna i lite smör i en stekpanna. Lägg dem i grytan och låt koka ca 5 min
  • Bryn köttet i omgångar i smör i stekpannan. Lägg i grytan. Låt koka upp och strö över timjan.
  • Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek dem i lite smör i en stekpanna. Servera grytan med potatis, äppelklyftor och gelé.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

550 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 34 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 21 g
https://www.arla.se/recept/porterbiff/