Porterbiff

Porterbiff

35 min Huvudrätt
Klassisk mat som lagas på minimalt med tid! Generöst med kryddor som ger härlig doft och smak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med att skala och koka potatisen.
  • Strimla köttet och skala lökarna. Vispa ihop grädde, porter och mjöl i en låg, vid gryta. Låt koka upp under vispning.
  • Tillsätt gelé, enbär, timjan, peppar, smulad buljongtärning och soja. Bryn lökarna i lite smör i en stekpanna. Lägg dem i grytan och låt koka ca 5 min
  • Bryn köttet i omgångar i smör i stekpannan. Lägg i grytan. Låt koka upp och strö över timjan.
  • Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek dem i lite smör i en stekpanna. Servera grytan med potatis, äppelklyftor och gelé.
Klart!
Energi:

550 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Lövbiff
500 g
Små gula lökar
400 g
1 dl
Porter
1½ dl
Vetemjöl
1 msk
Svartvinbärsgelé
3 msk
Krossade enbär
5
Torkad timjan
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Köttbuljong
1 tärning
Japansk soja
1 msk
2½ msk
Färsk timjan
½ kruka
Potatis
1 kg
Äpplen
2