Polkagrisknäck

1 tim
Polkagrisknäck

Pepparmint och krossade polkagrisar ger frisk smak till knäcken som blir ett nytt favoritgodis på dessertborden.

Ingredienser

2 dl
Ljus sirap
2 dl
Strösocker
2 dl
Polkagrisar
1 dl
Pepparmintsarom
4 droppar
2 msk

Gör så här

  • Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält.
  • Koka på medelvärme 15-30 min utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på ca 124°.
  • Krossa polkagrisarna i en mortel. Rör ner pepparmyntsolja, nästan alla krossade polkagrisar och smör i smeten.
  • Fördela smeten i knäckformar och strö över resten av de krossade polkagrisarna. Låt stelna. Förvara svalt.
  • Kulprovet: Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om de går att rulla till en hård kula är knäcken färdig.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

36 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0 g
Protein: 1,1 % 0,1 g
Fett: 34,1 % 1,4 g
Kolhydrater: 64,8 % 5,8 g
Polkagrisknäck
Video Bästa knäcktipsen

Vår provkökskock Lotta ger dig alla knepen för att lyckas med julens godaste knäck. God jul från oss på Arla!

https://www.arla.se/recept/polkagrisknack/