Polaw med paneer

Polaw med paneer

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

30 min

Polaw kallas en form av risgryta, vi gör den med grönsaker och ost. Perfekt för hela familjen när du vill laga en smakrik vegetarisk rätt.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 förp Apetina® Paneer à 225 g Paneer 8%
  • 1 gul lök
  • ½ dl rapsolja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk garam masala
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 dl basmatiris
  • 250 g fryst grönsaksmix, t ex ärter, majs och paprika

Gör så här

Gör så här

  1. Grovriv eller hacka osten. Skala och skiva löken. Fräs löken i oljan i en stekpanna 2-3 min. Rör ner kryddorna och låt fräsa ytterligare 3-4 min.
  2. Häll i vatten och salt och koka upp. Tillsätt riset och koka på medelvärme under lock tills nästan allt vatten kokat in, ca 8 min.
  3. Vänd ner ost och grönsaker. Sänk värmen till lägsta och låt stå under lock ytterligare 6-8 min.
  4. Servera med papadam, raita och mango chutney.

Tips:

Näringsvärden, per port exkl tillbeör

  • Energi: 475 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa: