Pocherat ägg med ärter och kantareller

Pocherat ägg med ärter och kantareller

Betyg

(1 st)

Söta ärter och dill blir fina kamrater till den smörstekta svampen och det krämiga ägget.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 200 g kantareller
  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 liter vatten
  • 2 msk ättiksprit 12%
  • ½ tsk salt
  • 4 ägg
  • 1 dl frysta gröna ärter
  • 20 g krondill

Gör så här:

Gör så här:

Rensa och skär kantarellerna i jämnstora bitar. Stek dem i smör i en stekpanna tills de är gyllene. Tillsätt ärter och krondill, smaka av med salt. Häll ättikan i 4 små koppar. Knäck försiktigt ett ägg i varje kopp och låt dra ca 10 min. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Dra av från spisen och vispa runt vattnet till en virvel. Häll snabbt i äggen mot kanten av kastrullen. Låt dra ca 2 min. Lyft upp äggen med en hålslev och låt rinna av. Lägg kantareller och ärter på äggen. Servera genast.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 290 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem