Pocherat ägg med ärter och kantareller

Pocherat ägg med ärter och kantareller

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

Söta ärter och dill blir fina kamrater till den smörstekta svampen och det krämiga ägget.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 200 g kantareller
  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 liter vatten
  • 2 msk ättiksprit 12%
  • ½ tsk salt
  • 4 ägg
  • 1 dl frysta gröna ärter
  • 20 g krondill

Gör så här

Gör så här

Rensa och skär kantarellerna i jämnstora bitar. Stek dem i smör i en stekpanna tills de är gyllene. Tillsätt ärter och krondill, smaka av med salt. Häll ättikan i 4 små koppar. Knäck försiktigt ett ägg i varje kopp och låt dra ca 10 min. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Dra av från spisen och vispa runt vattnet till en virvel. Häll snabbt i äggen mot kanten av kastrullen. Låt dra ca 2 min. Lyft upp äggen med en hålslev och låt rinna av. Lägg kantareller och ärter på äggen. Servera genast.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 290 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa: