Svampstuvning

Förrätt
Svampstuvning

Servera den klassiska svampstuvningen till färsbiffar, nystekta fläskkotletter, gratinerad på varm macka, i crêpes eller omelett. Smaksätt gärna med lite hackade örter.

Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör

Ingredienser

Svamp, t ex kantareller, champinjoner, portabello eller Karl Johan
300 g
Schalottenlök
1
2 msk
Vetemjöl
1 msk
3 dl
Salt
½ tsk
Nymalen svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Ansa och putsa svampen. Skär den i mindre bitar. Skala och finhacka löken.
  • Stek svampen i en stekpanna på medelvärme utan smör tills vätskan ångat bort. Tillsätt smöret och stek tills svampen fått lite färg.
  • Tillsätt löken och stek med någon minut. Strö mjölet över svampen och vänd runt. Häll på grädden och rör runt igen. Sjud stuvningen ca 3 min till krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

366 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 36 g
https://www.arla.se/recept/svampstuvning/