Kantarellsås

Kantarellsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(212 st)

Kantarellsås smakar ljuvligt till nötkött, vilt eller kyckling. Den godaste kantarellsåsen görs på färska kantareller, men torkade eller konserverade funkar också bra.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 5 dl

  • 1 liter färska kantareller
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 1½ msk svampfond
  • salt och peppar
  • ev 1 msk portvin

Gör så här

Gör så här

  1. Rensa svampen och dela den ev i mindre bitar.
  2. Lägg svampen i en stekpanna eller kastrull och låt det mesta av vätskan koka in.
  3. Tillsätt smöret och fräs svampen 3-4 min. Strö över mjölet och rör om.
  4. Tillsätt vatten, grädde och fond under omrörning. Låt koka 3-5 min. Smaka av med salt, peppar och ev portvin.

Näringsvärden, per per recept

  • Energi: 1140 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 107 g

Skriv ut

Källa: