Kantarellsås

Kantarellsås

20 min
Kantarellsås smakar ljuvligt till nötkött, vilt eller kyckling. Den godaste kantarellsåsen görs på färska kantareller, men torkade eller konserverade funkar också bra.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kantarellsas/

Gör så här

  • Rensa svampen och dela den ev i mindre bitar.
  • Lägg svampen i en stekpanna eller kastrull och låt det mesta av vätskan koka in.
  • Tillsätt smöret och fräs svampen 3-4 min. Strö över mjölet och rör om.
  • Tillsätt vatten, grädde och fond under omrörning. Låt koka 3-5 min. Smaka av med salt, peppar och ev portvin.
Klart!
Energi:

1140 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 107 g

Ingredienser

Färska kantareller
1 liter
2 msk
Vetemjöl
2 msk
Vatten
2 dl
2 dl
Svampfond
1½ msk
Salt och peppar
Portvin
ev 1 msk