Pizzalimpa capricciosa

10 min
Arbetstid: 20 min
Brunch Huvudrätt Mellanmål Middag Snabbmat
Frysbar
Pizzalimpa capricciosa

Matigt mellanmål som är lika lätt att baka som scones. Lite klumpar i degen gör ingenting!

Ingredienser

Kokt skinka
4 skivor
Mozzarella
125 g
Tomatsås
1 dl
150 g
Hackad färsk oregano eller 1 tsk torkad
1 msk
½ dl
1½ dl
Ägg
2
Vetemjöl
2 dl
Bakpulver
2 tsk
Salt
1 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft.
  • Smörj en form ordentligt med smör-&rapsolja.
  • Skär skinkan i tunna strimlor och mozzarellan i små tärningar. Blanda med tomatsås, riven ost och oregano i en skål. Ställ åt sidan.
  • Blanda smör-&rapsolja, mjölk och ägg och vispa till en jämn smet. Ställ åt sidan.
  • Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll på mjölkblandningen och rör ihop. Klicka ut degen jämnt i formen.
  • Lägg tomatsåsen som en sträng i mitten och tryck ner den lite.
  • Grädda i mitten av ugn ca 50 minuter.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

1937 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 5,8 g
Protein: 19,6 % 93,3 g
Fett: 58 % 127 g
Kolhydrater: 22,4 % 107 g
https://www.arla.se/recept/pizzalimpa-capricciosa/